Syster henry

Journal

 

 
 

Journal

In the journal of syster henry, we mainly write about our latest news and what's going on behind the scenes. But, we also show you sneak-peeks of new products, from time to time... Read on and be inspired, welcome!

 
 
gul-näckros.jpeg
 
 
Lake poster and cut-and-play (for free!)

You can be creative and playful with the decorative lake cut-out-figures. They are printed as doublets, so you can glue them together if you want to. On the pictures they are glued together with a string between the parts, and hanged up in a branch/clip hanger. I’m sure you have some own good ideas yourself! But will share some more ideas in another post…

Read More
Nina Albrecht
Påsk med fjärilsorigami och silkespappersblommor

Förra påsken gjorde jag hängblommor av silkespapper med pärlor påsydda. Silkespappersblommor kan göras på många olika sätt, men ungefär så här gjorde jag.

I år gjorde jag en krans av vide, och silkespappersfjärilar. Fjärilarna är enkla att vika, instruktioner med bilder hittas här. De tål inte väta naturligtvis, så egentligen ska de hängas upp inne. Men de får sitta i kransen idag då vädret är vackert……..

Read More
Nina Albrecht
Interview with graphic designer Heidi Gullberg SWE/EN

SWE

Vad tycker du att är din uppgift som designer/konstnär?

Jag skapar både för att få utlopp för min egen kreativitet och skapa produkter som andra kan ha glädje av. 

 Vad skapar du? 

 Allra helst skapar jag abstrakta illustrationer och mönster.  Sen så skapar jag ju också väldigt gärna grafiskt material åt kunder. I det här fallet tycker jag allra mest om att skapa tryckta produkter. För tillfället jobbar jag på posters för barnrum……..

Read More
5 enkla barnrumsideér

Det är roligt att fixa i barnrummet eller barnhörnan. Men man har inte alltid tid eller budget till storslagna förändringar, som att måla om och tapetsera. Med enkla knep och lite fantasi går det att fixa det riktigt mysigt i rummet…

Read More
Nina Albrecht
Veckans måleri - akvarell

Jag tänkte tipsa om några av mina favoriter av akvarell- och gouachefärger. Barnprodukter ska inte alltid underskattas, och speciellt inte i detta fall (jag gör inget samarbete, utan delar enbart med mig av personliga tips!). Djecos produkter är i riktigt bra kvalité, men jag gillar också dessa produkter för att de har en så tilltalande färgskala….

Read More
Nina Albrecht
Secret adventure - ett äventyr i den åländska skärgården

Sommaren 2018 spenderade vi på ön Kökar i den åländska skärgården. Långt borta från både det finska och åländska fastlandet. En resa på två och en halv timme med färja åt vardera hållet. Eftersom jag jobbade som värd på hembygdsmuseét hann jag inte måla särskilt mycket. Men det blev många och fina naturupplevelser, och många minnesvärda foton. Till minne av denna unika sommar har jag målat tavlan Secret adventure…..

Read More
Nina Albrecht
Interview with photographer Arto Timonen

- Photographer and radio program manager Aspe - Arto Timonen

I became interested in photography 20 years ago, just before the millennium shift. After that I have studied in Finland and France. I have showed my works at exhibitions and worked as a photographer since that….

Read More
Nina Albrecht