Syster henry

Journal

 

 
 

Journal

In the journal of syster henry, we mainly write about our latest news and what's going on behind the scenes. But, we also show you sneak-peeks of new products, from time to time... Read on and be inspired, welcome!

 
 
gul-näckros.jpeg
 
 

5 enkla barnrumsideér

Det är roligt att fixa i barnrummet eller barnhörnan. Men man har inte alltid tid eller budget till storslagna förändringar, som att måla om och tapetsera. Med enkla knep och lite fantasi går det att fixa det riktigt mysigt i rummet.

IMG_20190319_131413.jpg

1.En blombukett gör inte bara vuxna glada! En bukett som matchar färgerna i barnets rum är fräscht och doftar gott (men undvik starka dofter). Köp en bukett från blomsteraffären eller plocka fina kvistar i skogen om du inte har en blomsteraffär i närheten. Barrträdskvistar brukar jag plocka. Eller varför inte en kvist som snart får små gröna löv så här i vårtider?

IMG_20190319_131605.jpg

2. Kanske har du en mysig gammal mormorsfilt hemma i skåpet? Eller så hittar du garanterat fina filtar på loppis. Jag hade tänkt sy ett överkast i grovt våffeltyg, men så fick barnet gammelmormor gamla. Kanske får det bli våffeltygsöverkast åt de stora barnen? Några gamla gosedjur eller kanske fina kuddar på om du gillar retrokänsla? (Björnen som ligger i bakgrunden har jag sytt).

IMG_20190319_131659.jpg

3. Porslinsdjur är skojigt! De hittas i mängder på loppis om du inte har en egen samling. Gruppera dem enligt tema. Här har vi en hylla med kotema. :)

IMG_20190319_131800.jpg

4. Färgtema i hyllorna gör att det ser prydligt ut. Roligt att tänka på att alla fina saker kommer till sin rätta. Att barnen sen leker och stökar i hyllorna är ett faktum att räkna med. Men trots allt är det väl ändå meningen i ett barnrum? ;-)

IMG_20190319_134101.jpg

5. En fin kvist att hänga upp hittar du i skogen. Sen kan du pryda den precis som du vill! Jag har hängt silkespappersblommor och en älva i. De har hängt ganska länge redan i kvisten. Kanske det blir något i origami tills näst?

Det var dagens 5 enkla tips! Hoppas du fick inspiration.

Postern på bilden hittar ni i webshopen och här finns fler barnposters! :D

Nina Albrecht