Syster henry

Journal

 

 
 

Journal

In the journal of syster henry, we mainly write about our latest news and what's going on behind the scenes. But, we also show you sneak-peeks of new products, from time to time... Read on and be inspired, welcome!

 
 
gul-näckros.jpeg
 
 

Secret adventure - ett äventyr i den åländska skärgården

Sommaren 2018 spenderade vi på ön Kökar i den åländska skärgården. Långt borta från både det finska och åländska fastlandet. En resa på två och en halv timme med färja åt vardera hållet. Eftersom jag jobbade som värd på hembygdsmuseét hann jag inte måla särskilt mycket. Men det blev många och fina naturupplevelser, och många minnesvärda foton. Till minne av denna unika sommar har jag målat tavlan Secret adventure. Och ni ser en del av inspirationen nedtill. Min dotter står på tröskeln och tittar ut. Ovädret kommer! Det är kvavt och mullrar hotfullt över havet.

Varje dag bjöd naturen på oväntade överraskningar. Örnar, igelkottar, massor av harar och mindre roligt, massor av ormar! Denna sommar, som var så kvävande het, att det verkligen inte stämmer överens med den förväntade lagom varma sommaren med svala havsbrisar. Vilken tur att vi hade AC i köket i skolbyggnaden. Där kunde vi sova och vara när det var som värst. Men fint att besöka den enda simstranden och äta glass de flesta dagarna.

Ett besök på fårfarmen var en spännande upplevelse en av de sista dagarna. De flesta lammen sprang undan lilla V, som inte alls var rädd för dem. Det enda lilla flasklammet fick hon mata och klappa.

I webshopen kan postern Secret adventure bli din! Den finns i 3 storlekar och är tryckt på ett vackert strukturerat papper som lyfter känslan av målningen.

Secret adventure, Nina Albrecht 2019

Secret adventure, Nina Albrecht 2019

IMG_20190225_115609.jpg
Kökar sommaren 2018

Kökar sommaren 2018

Skärmavbild 2019-03-06 kl. 15.13.52.png
Nina Albrecht